Onderzoek vermindering nachtploegendienst

poppetjes-team

Sociale partners in de Metalektro zijn eind 2017 een onderzoek gestart naar vermindering van de belasting van nachtploegendienst.
Doel van het onderzoek is om:

  • kennis te delen over de wijze waarop in de praktijk de belasting van nachtploegendienst kan worden verminderd;
  • praktische en inspirerende handreikingen te geven aan de ruim 1.050 aangesloten ondernemingen.

De ROM heeft Déhora, als onafhankelijk en gespecialiseerd adviesbureau, gevraagd om het onderzoek uit te voeren.

Gezocht: praktijkvoorbeelden

De ROM is op zoek naar inspirerende verhalen van ondernemingen uit de branche met praktische tips en inzichten om belasting van nachtploegendiensten te verlagen.

Is de afgelopen twee jaar binnen uw onderneming een wijziging in de roosters doorgevoerd waardoor de belasting van de nachtploegendienst is verminderd? Of zijn andere maatregelen genomen om dit doel te bereiken? En bent u bereid om uw ervaringen rondom deze wijziging / maatregelen te delen met de branche? *)
Dan komen wij graag in contact met u!

Dit houdt in dat een medewerker van Déhora langskomt voor een gesprek met een vertegenwoordiging van werkgever en werknemers. Dit gesprek duurt maximaal een uur. In het gesprek wordt ingegaan op de aanleiding om met het onderwerp aan de slag te gaan, de gekozen oplossing, welke stappen in het traject zijn genomen en eventuele tips voor collega’s.

Wilt u uw praktische tips en ervaringen delen met de branche? Schrijf dan een e-mail naar het secretariaat van de ROM met daarin een korte beschrijving van uw praktijkervaring (o.braat@romcao.nl)

*) Indien gewenst, kan dit uiteraard ook anoniem.