Stap 4: Evalueer de consignatieregeling

Bij het opstellen van een consignatieregeling houdt u overal rekening mee. Wetten, regels, belangen van medewerkers, gevolgen van deze omroepdiensten. Maar werkt de regeling ook? En levert deze vorm het beste resultaat voor iedereen? Evaluaties zorgen ervoor dat u altijd de regeling kunt bijsturen en verbeteren. Hoe doet u dat?

Evaluatie-checklist consignatie
Hier vindt u een lijst met evaluatiepunten. Zo ziet u of de regeling goed werkt. U bepaalt daarbij zelf welke evaluatiepunten voor uw situatie relevant zijn. Dat hangt sterk af van het doel dat u met de consignatieregeling wilt bereiken.

Checklist bespreekpunten consignatie medewerkers
Deze checklist en gespreksleidraad gebruikte u al eerder bij het opstellen van een consignatieregeling. Gebruik deze hier nu weer. Samen geven ze namelijk een goed beeld van hoe de medewerkers de regeling echt ervaren. En zo houdt u uw consignatieregeling altijd up to date.

Handleiding Werkaanbodanalysetool: evaluatie
Resultaten tellen. Dat klinkt heel zakelijk. Maar pas als u ziet hoeveel daadwerkelijke oproepen er binnen de consignatie zijn, weet u of de regeling werkt. Of anders moet. Met deze tool krijgt u een overzicht van hoeveel tijd er daadwerkelijk in oproepen zit. Dat kan op de dag, maand of periode nauwkeuring. Net wat voor u belangrijk is.

Samen in de ROM