Evaluatie Generatiepact Metalektro

Vanaf 11 mei hebben wij onderzoek laten doen naar het Generatiepact
Bedankt voor de vele reacties op dit onderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek gebruiken we om te bepalen of we doorgaan met deze pilot!

 

 

Het Generatiepact Metalektro biedt werknemers in de Metalelektro van 60 jaar en ouder de kans om minder te gaan werken. Dit pact loopt nu als pilot.

Werknemers uit de doelgroep (60 jaar en ouder) hebben in mei een mail ontvangen van PME, met daarin een link naar de vragenlijst.
Invullen kon tot 5 juni. Bijna 3.300 werknemers hebben de vragenlijst ingevuld, een mooie score. Voor iedere ingevulde vragenlijst storten wij € 1,- op de rekening van Villa Pardoes
Die kunnen dus een mooi bedrag tegemoet zien!

45 werkgevers (steekproef onder HR-managers) hebben van de ROM een mail ontvangen, met daarin het verzoek om mee te doen aan een telefonisch interview.
Bureau Bartels dat het onderzoek voor ons uitvoerde heeft bijna al die HR-verantwoordelijken gesproken. Ook hier dus een hoge respons.

Wij beslissen of we doorgaan met het Generatiepact
In september zijn de onderhandelingen gestart over een nieuwe cao. We beslissen tijdens die onderhandelingen of we wel of niet doorgaan met het Generatiepact. Daarom hebben we vanaf mei deze pilot laten evalueren.

We houden u op de hoogte!

Samen in de ROM