Evaluatie Generatiepact Metalektro

Vanaf 11 mei laten wij onderzoek doen naar het Generatiepact
Bedankt voor de vele reacties op dit onderzoek!

 

 

Het Generatiepact Metalektro biedt werknemers in de Metalelektro van 60 jaar en ouder de kans om minder te gaan werken. Dit pact loopt nu als pilot. Op 11 mei is dit onderzoek gestart. De uitkomsten van dit onderzoek gebruiken we om te bepalen of we hiermee wel of niet verder gaan. Bureau Bartels voert dit onderzoek voor ons uit.

Werknemers uit de doelgroep (60 jaar en ouder) hebben van PME een mail ontvangen, met daarin een link naar de vragenlijst.
Invullen kon tot 5 juni. Bijna 3.300 werknemers hebben de vragenlijst ingevuld, een mooie score. Voor iedere ingevulde vragenlijst storten wij € 1,- op de rekening van Villa Pardoes
Die kunnen dus een mooi bedrag tegemoet zien!

45 werkgevers (steekproef onder HR-managers) hebben van de ROM een mail ontvangen, met daarin het verzoek om mee te doen aan een telefonisch interview.
Bureau Bartels heeft inmiddels de meeste  HR-verantwoordelijken gesproken. Met enkele moet nog een afspraak worden gemaakt.
Ook hier dus een hoge respons.

Wij beslissen of we doorgaan met het Generatiepact
In het najaar starten we met de onderhandelingen over een nieuwe cao. We beslissen dan ook of we wel of niet doorgaan met het Generatiepact. Daarom laten we deze pilot nu evalueren.

We houden u op de hoogte!

Samen in de ROM